Hverdagsretter uden kød
Sigtet med Veggemad.dk er, at at gøre det hurtigt at komme i gang med at lave hverdagsmad uden kød. Sitet indeholder bl.a.:
- Find opskrifter
Links til gode, kødfri opskrifter fra danske hjemmesider. - Ingredienser
Liste over de mest anvendte ingredienser.
– Om bælgfrugter
– Om proteinkilder - Mere info
Hvorfor spise mindre kød – og hvad skal man passe på. - Tips
Nyttige køkkenredskaber, når der laves mad uden kød.
Hvorfor Veggemad.dk?
Der kan være mange grunde til at spise mindre kød, men for mig er hovedmotivationen, at kødproduktionen ikke er bæredygtig:
- Kødproduktionen udleder langt flere klimagasser end den vegetabilske produktion.
- Kødproduktionen er en omvendt proteinfabrik – som Frances Moore Lappé udtrykte det allerede i 70’erne i Diet for a small planet.
Jeg håber, at Veggemad.dk kan inspirere til et eller flere ugentlige måltider uden kød.
Sidegevinster ved at spise mindre kød
Ud over de positive effekter for miljøet er der flere sidegevinster ved at begynde at lave mad uden kød:
- Det er sundere og billigere
- Man prøver nye, spændende retter og råvarer
Velbekomme!
Billederne på Veggemad er fra Pixabay.com – eller er egne fotos.