Ingredienser
Tærtebund
Brug opskriften Sund tærtebund. Som låg på tærten kan du evt. bruge en færdiglavet mørdej fra supermarkedet.
Fyld
4 personer | 20 personer | |
Auberginer | 2 stk. | 10 stk. |
Champignoner | 350 g | 1800 g |
Hakkede tomater | 1 ds | 5 ds |
Salt | ½ tskf | knap 1 spkf |
Tørret timian | 1 tskf | 2 spkf |
Citronsaft | knap 1 spkf | 4 spkf |
Æg | 1 | 6 |
Creme fraiche | 1 dl | ½ liter |
Revet ost – fx cheddar | 125 g | 650 g |
Sådan
- Tærtedejen lægges formen.
- Skær hver aubergine i otte smalle både på langs.
- Del champignonerne i kvarte.
- Tænd ovnen og bag:
- tærtebunden i 10 minutter
- champignonerne i 10 minutte
- auberginebådene i 15-20 minutter ved 180° (hver for sig)
- Pisk æg og creme fraiche sammen i en skål.
- Tilsæt timian til de hakkede tomater i en skål. Smag til med citronsaft og salt.
- Fordel creme fraiche-blandingen på tærtebunden – gem lidt til at pensle med.
- Fordel auberginebådene over bunden. Fordel derefter champignonerne ovenpå. Fordel tomatblandingen ud over.
- Drys revet ost over
- Læg dejlåget på – evt. i strimler
- Pensl med resten af creme fraicheblandingen
- Bag i 40 minutter ved 170° grader.
Tip: Brug evt. revet citronskræl til tomatsaucen.
Tak til Paul Holts klassiske Aubergine quiche og muttionlines opdaterede udgave.