Langtidshævede boller med lidt fuldkornsmel og revet rødbede.
Ingredienser
- ½ dl hørfrø
- 100 gram fuldkornshvedemel (ca. 2 dl)
- 1,5 kg hvedemel
- 2 dl groft revet rødbede
- 7 gram gær (~1 tsf tørgær)
- 1½ spsf salt
- 1,2 l lunkent vand (heraf 2 dl til kogning af hørfrø)
Sådan
- Kog hørfrø i 2 dl vand i 5 minutter
- Bland alle ingredienser og ælt dem sammen i 5-10 minutter
- Lad hæve i 12-18 timer ved 15-20°
- Form til 32 boller (del dejen i 4 dele, som hver deles i 8 dele)
Tilsæt mere mel, hvis det bliver for klistret) - Sættes på tre bageplade à 12 boller – lad hæve til dobbelt størrelse
- Bag ved 225° i ca. 12 minutter
Bollerne kan evt. pensles med olie, ridses og drysses med durummel.
Jeg plejer at bage en plade ad gangen. Hørfrø, fuldkornsmel og rødbede giver fiber og holder brødet saftigt, og rødbeden giver en flot farve.