Når der laves mad uden kød, er der nogle ingredienser, der er rare at have ved hånden (ud over de ting, man normalt har i køkkenet).
Her er nogle forslag:
I køkkenskabet
- Kikærter til fx hummus og salater
– tørrede (skal iblødsættes dagen før)
– på dåse (kan bruges med det samme) - Bønner
– tørrede (skal iblødsættes dagen før)
– på dåse (kan bruges med det samme) - Linser
– til bl.a. supper og som proteintilskud fx tomatsauce - Hørfrø
– til bl.a. brød - Sesamfrø
– ristede til bl.a. salater - Quinoa
– til fx salater og tærtebunde | - Ris
– husk også brune ris - Bulgur
– nemt alternativ til ris - Couscous
– endnu nemmere alternativ til ris - Flåede tomater
– til utallige formål - Kokosmælk
– god til indisk inspireret mad, og som erstatning for fløde - Krydderier
– fx spidskommen, koriander, stødt ingefær og chili |
I køleskabet
- Æg
– til mange formål - Tahin
– til bl.a. hummus - Dijonsennep
– en god smagsgiver salater - Yoghurt
– til dressing mm. - Hummus
– evt. i fryseren - Spidskål, hvidkål
– til salater mv. og det holder sig godt | - Hvidløg
- Aubergine
– bruges i mange retter - Squash
– bruges i mange retter - Peberfrugt
– bruges i mange retter - Fuldkornstortilla
– til wraps |
I fryseren
- Revet ost
- Spinat
- Edamane-bønner
| - Fine ærter
- Udblødte, kogte bønner
- Udblødte, kogte kikærter
|