...

Altid godt at have i køkkenet

tips-ingredienserNår der laves mad uden kød, er der nogle ingredienser, der er rare at have ved hånden (ud over de ting, man normalt har i køkkenet).

Her er nogle forslag:

I køkkenskabet

  • Kikærter til fx hummus og salater
    – tørrede (skal iblødsættes dagen før)
    – på dåse (kan bruges med det samme)
  • Bønner
    – tørrede (skal iblødsættes dagen før)
    – på dåse (kan bruges med det samme)
  • Linser
    – til bl.a. supper og som proteintilskud fx tomatsauce
  • Hørfrø
    – til bl.a. brød
  • Sesamfrø
    – ristede til bl.a. salater
  • Quinoa
    – til fx salater og tærtebunde
  • Ris
    – husk også brune ris
  • Bulgur
    – nemt alternativ til ris
  • Couscous
    – endnu nemmere alternativ til ris
  • Flåede tomater
    – til utallige formål
  • Kokosmælk
    – god til indisk inspireret mad, og som erstatning for fløde
  • Krydderier
    – fx spidskommen, koriander, stødt ingefær og chili

I køleskabet

  • Æg
    – til mange formål
  • Tahin
    – til bl.a. hummus
  • Dijonsennep
    – en god smagsgiver salater
  • Yoghurt
    – til dressing mm.
  • Hummus
    – evt. i fryseren
  • Spidskål, hvidkål
    – til salater mv. og det holder sig godt
  • Hvidløg
  • Aubergine
    – bruges i mange retter
  • Squash
    – bruges i mange retter
  • Peberfrugt
    – bruges i mange retter
  • Fuldkornstortilla
    – til wraps

I fryseren

  • Revet ost
  • Spinat
  • Edamane-bønner
  • Fine ærter
  • Udblødte, kogte bønner
  • Udblødte, kogte kikærter
Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.