...

Nyttige køkkenredskaber

Når man laver mad med grønsager, er det vigtigt at have det rigtige grej, så der ikke går alt for lang tid i køkkenet. Ud over knive, potter og pander kan nedenstående apparater vi nyttige at have.

foodprocessorFoodprocessor

En god foodprocessor er et must: Med den kan man fx hakke nødder, lave mørdej, rive og snitte grønsager, blende bønner og meget andet.

På den negative side tæller, at foodprocessoren kan være lidt besværlig at rengøre, og skålens størrelse sætter en grænse for, hvor store portioner, men kan arbejde med.

Kig dig for, før du køber – søg efter foodprocessor-tests på Google.

stavblenderStavblender

En stavblender koster ikke ret meget, men den er uundværlig: Den bruges til at blende suppen, purere tomatsaucen og mange andre ting.

Der fås også modeller med tilhørende piskeris og skål til fx at hakke nødder eller persille. Det er en fordel at stavblenderen ikke har huller på siden af blenderhovedet – så risikerer man ikke, at den “sprøjter”. 

Stavblenderen er nem at rengøre og store portioner er ikke noget problem. 

Søg efter tests af stavblendere på Google.

rivejernRivehjern

Et rivejern at nemt at bruge og nemt at rengøre, men man skal passe på fingrene, og til større portioner er det bedre at bruge for foodprocessor, råkostmaskine eller et mandolinjern.

Visse modeller har et opsamlingsskuffe, hvilket kan være praktisk.

Råkostmaskine

Zyliss laver en super råkostmaskine, som holder i mange, mange år. Tromlerne er skarpe og i rustfrit stål, og selve huset er i støbt aluminium.

Jeg købte min på Amazon i Tyskland for under kr. 700.  

Mandolinjern

mandolinjernDet er noget af et Storm-P-apparat, men det er faktisk mægtig praktisk, når der skal rives og snittes grønsager.

Knivene er meget skarpe, så man skal i den grad passe på fingrene. Som det ses på billedet er der en holder, man kan bruge, når fingrene ellers kommer for tæt på.

Søg efter tests af mandolinjern på Google

trykkogerTrykkoger

En trykkoger er ikke nødvendig, men den er praktisk at have, fordi man kan spare en masse tid.

Typisk bliver kogetiden reduceret til en tredjedel, og den kan fx tilberede bønner uden iblødsætning.

Søg efter tests af trykkogere på Google.artikel-slut-16px

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.