Hummus

Hovedingrediensen i hummus er kikærter.

Hovedingrediensen i hummus er kikærter.

Hummus er det kødfri alternativ til leverpostej – bortset fra, at hummus også er lækkert som dip til fx gulerodsstave (hvad leverpostej næppe er).

Du kan købe det færdigt, eller du kan lave det selv.

Ingredienser

  • 250 g kikærter (~ en dåse)
  • 2-3 fed knust hvidløg
  • 2-3 spkf citron- eller limesaft
  • 1 spkf spidskommen
  • lidt chili (fx 1 spkf sambal olek)
  • 30 g tahin (~ 2 spkf )
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 4 spkf olivenolie

Sådan

Dræn kikærterne og tilsæt hele molevitten i en skål og purer det med en stavblender.

Tilsæt lidt vand for at få en passende konsistens, og smag til med salt.

250 g kikærter fra dåse svarer til ca. 125 g tørrende kikærter (der iblødsættes og koges). 

Mange varianter
Der findes et nærmest uendeligt antal varianter af hummus-opskrifter – prøv blot at google hummus opskrift.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar