Ingredienser
(til 4 pers.)
- 150 g tørrede hvide bønner
- ½ tsk. fint salt til kogning
- 1 lille blomkål
- 2 mellemstore gulerødder
- 1 mellemstort løg
- 2 spsk. rapsolie
- 2 tsk. karry
- 4 dl grøntsagsbouillon (vand + terning)
- 1 spsk. hakket persille
- 1 tsk. hakket basilikum
- ½ tsk. fint salt
- Peber
Gratinering
- 1 æg
- 1 dl minimælk
- 2 spsk. sesamfrø
Pasta
- 250 g fuldkornsspaghetti
- 1 tsk. fint salt til kogning
Sådan
- Skyl bønnerne og udblød dem i vand natten over.
- Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat 1½ tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.
- Rens blomkålen, del den i små buketter og skær stokken i små tern.
- Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
- Rens løget og hak det groft.
- Svits grøntsagerne i olie og karry, tilsæt bouillon og hakkede krydderurter.
- Lad retten simre under låg i 10 minutter.
- Tilsæt de kogte bønner og smag til med ½ tsk. fint salt og peber.
Pasta
- Kog fuldkornsspaghettien efter anvisning på pakken i vand tilsat ½ tsk. fint salt.
- Hæld vandet fra og fordel den i bunden af et ovnfast fad.
- Hæld grøntsagsblandingen over spaghettien.
Gratinering
- Pisk æg, minimælk og sesamfrø sammen og fordel henover grøntsagerne.
- Gratiner retten i ovnen i 20 minutter ved 225 grader.
Opskriften stammer fra Meget mere vegetarmad – 19 skønne vegetarretter, som Rema 1000 udgav i 2013. Opskriften har også ligget på Rema1000.dk.