...

Gratinerede hvide bønner og blomkål med fuldkornsspaghetti

Ingredienser

 (til 4 pers.)

  • 150 g tørrede hvide bønner
  • ½ tsk. fint salt til kogning
  • 1 lille blomkål
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 1 mellemstort løg
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 tsk. karry
  • 4 dl grøntsagsbouillon (vand + terning)
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 tsk. hakket basilikum
  • ½ tsk. fint salt
  • Peber

Gratinering

  • 1 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 spsk. sesamfrø

Pasta

  • 250 g fuldkornsspaghetti
  • 1 tsk. fint salt til kogning

Sådan

  • Skyl bønnerne og udblød dem i vand natten over.
  • Skyl dem og kog dem i frisk vand tilsat 1½ tsk. fint salt i ca. 50 minutter og hæld vandet fra.
  • Rens blomkålen, del den i små buketter og skær stokken i små tern.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
  • Rens løget og hak det groft.
  • Svits grøntsagerne i olie og karry, tilsæt bouillon og hakkede krydderurter.
  • Lad retten simre under låg i 10 minutter.
  • Tilsæt de kogte bønner og smag til med ½ tsk. fint salt og peber.

Pasta

  • Kog fuldkornsspaghettien efter anvisning på pakken i vand tilsat ½ tsk. fint salt.
  • Hæld vandet fra og fordel den i bunden af et ovnfast fad.
  • Hæld grøntsagsblandingen over spaghettien.

Gratinering

  • Pisk æg, minimælk og sesamfrø sammen og fordel henover grøntsagerne.
  • Gratiner retten i ovnen i 20 minutter ved 225 grader.

Opskriften stammer fra Meget mere vegetarmad – 19 skønne vegetarretter, som Rema 1000 udgav i 2013. Opskriften har også ligget på Rema1000.dk.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.