...

Rødbedesuppe (borscht)

Ingredienser

  • 1 løg, hakket eller revet
  • 2 fed hvidløg, hakket eller revet
  • 400 g rødbeder, revet
  • 200 g gulerødder, revet
  • 400 g kartofler, revet
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl røde linser
  • ¾ l bouillon eller fond
  • 1 spkf  chilisauce (fx sambal olek)
  • salt og peber og olie til stegning
  • evt. ½ dl piskefløde

Sådan

  • Løg og hvidløg svitses
  • De revne grøntsager tilsættes og varmes igennem
  • Boullion, tomat, linser  og chilisauce tilsættes
  • Koger i 50 minutter eller 20 minutter i trykkoger
  • Smages til med salt, peber og evt. piskefløde
  • Det hele blendes med stavblender

Kan serveres med creme fraise og brød. 

Borscht kan også staves borsjtj.

 

Skriv en kommentar

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.