Rødbedesuppe (borscht)

Ingredienser

  • 1 løg, hakket eller revet
  • 2 fed hvidløg, hakket eller revet
  • 400 g rødbeder, revet
  • 200 g gulerødder, revet
  • 400 g kartofler, revet
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl røde linser
  • ¾ l bouillon eller fond
  • 1 spkf  chilisauce (fx sambal olek)
  • salt og peber og olie til stegning
  • evt. ½ dl piskefløde

Sådan

  • Løg og hvidløg svitses
  • De revne grøntsager tilsættes og varmes igennem
  • Boullion, tomat, linser  og chilisauce tilsættes
  • Koger i 50 minutter eller 20 minutter i trykkoger
  • Smages til med salt, peber og evt. piskefløde
  • Det hele blendes med stavblender

Kan serveres med creme fraise og brød. 

Borscht kan også staves borsjtj.

 
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *