Ris/linse-burger med feta

Ingredienser

  • 3 dl brune ris
  • 1 dl grønne linser
  • 6 æg
  • 150 feta, smuldret
  • En håndfuld mynteblade
  • 1 spkf spidskommen
  • Chili eller chilipasta, salt og peber
  • Olie til stegning

Sådan

  • Ris og linser koges i 8 dl vand i ca. 40 minutter, lad dem dampe af eller kog dem dagen før
  • Ælt ris, linser, æg, feta, mynte og spidskommen
  • Tilsæt salt, peber og chili efter smag
  • Lad evt hvile køling i ½ time
  • Steg på panden 6-7 minutter på hver side – vend forsigtigt. Brug en spiseske og lav dellerne som “klatkager”. Klap den lidt falde med skeen.

Tip

  • Brug gerne en anden krydderurt som fx persille i stedet for mynte.
  • Tilsæt evt. lidt fint revet gulerod til farsen for at øge “sammenhængskraften”.
  • Spises som burger eller som “deller”.
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *