...

Fetatærte

Ingredienser

Tærtebund

  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 0,4 dl olie
  • 0,8 dl isvand
  • Knap 1 tskf bagepulver
  • Knap 1 tskf salt

Fyld

  • 200 g gulerødder, revet
  • 1 lille løg, revet
  • 1½ dl fløde 13% (eller fx ½ dl piskefløde og 1 dl mælk)
    Creme fraise, hytteost, flødeost mv kan også bruges.
  • Lidt olie til stegning
  • 100-150 g feta (smuldret)
  • 2 æg

Sådan

  • Lav tærtebunden af ingredienserne ovenfor
    (kan laves i en foodprocessor – tilsæt langsomt vandet til sidst)
  • Forbag tærtebunden ved 200° i 10 minutter
  • Svits løg og gulerødder i lidt olie, dts med ½ tskf salt
  • Piske æg og fløde sammen
  • Fordel grøntsagsblandingen over tærtebunden
  • Hæld æggeblandingen over fyldet
  • Drys smuldret feta over
  • Bag i ca. 30 minutter ved 180°

Server fx med en frisk salat

Inspireret af Tærtebund med olie (Kirsten Skaarup) og Små tærter med kyllingelever.

Skriv en kommentar

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.