Fetatærte

Ingredienser

Tærtebund

  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • 0,4 dl olie
  • 0,8 dl isvand
  • Knap 1 tskf bagepulver
  • Knap 1 tskf salt

Fyld

  • 200 g gulerødder, revet
  • 1 lille løg, revet
  • 1½ dl fløde 13% (eller fx ½ dl piskefløde og 1 dl mælk)
    Creme fraise, hytteost, flødeost mv kan også bruges.
  • Lidt olie til stegning
  • 100-150 g feta (smuldret)
  • 2 æg

Sådan

  • Lav tærtebunden af ingredienserne ovenfor
    (kan laves i en foodprocessor – tilsæt langsomt vandet til sidst)
  • Forbag tærtebunden ved 200° i 10 minutter
  • Svits løg og gulerødder i lidt olie, dts med ½ tskf salt
  • Piske æg og fløde sammen
  • Fordel grøntsagsblandingen over tærtebunden
  • Hæld æggeblandingen over fyldet
  • Drys smuldret feta over
  • Bag i ca. 30 minutter ved 180°

Server fx med en frisk salat

Inspireret af Tærtebund med olie (Kirsten Skaarup) og Små tærter med kyllingelever.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar