Ingredienser
Tærtebund
- 100 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- 0,4 dl olie
- 0,8 dl isvand
- Knap 1 tskf bagepulver
- Knap 1 tskf salt
Fyld
- 200 g gulerødder, revet
- 1 lille løg, revet
- 1½ dl fløde 13% (eller fx ½ dl piskefløde og 1 dl mælk)
Creme fraise, hytteost, flødeost mv kan også bruges. - Lidt olie til stegning
- 100-150 g feta (smuldret)
- 2 æg
Sådan
- Lav tærtebunden af ingredienserne ovenfor
(kan laves i en foodprocessor – tilsæt langsomt vandet til sidst) - Forbag tærtebunden ved 200° i 10 minutter
- Svits løg og gulerødder i lidt olie, dts med ½ tskf salt
- Piske æg og fløde sammen
- Fordel grøntsagsblandingen over tærtebunden
- Hæld æggeblandingen over fyldet
- Drys smuldret feta over
- Bag i ca. 30 minutter ved 180°
Server fx med en frisk salat
Inspireret af Tærtebund med olie (Kirsten Skaarup) og Små tærter med kyllingelever.