Ingredienser
Fyld
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 200 g champignon, finthakkede
- 2 spsk soltørrede tomater, finthakkede
- 2 gulerødder, groftrevede
- 1 rødbede
- 2 dl. frosne majs
- 1 ds røde bønner
- 1 aubergine, groftrevet
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk timian, tørret
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk dijon sennep
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Top
- Kartoffelmos af 1 kg kartoffler eller søde kartofler
- Tilsæt 2 spsk parmesan, friskrevet
- 2 spsk rasp drysses på til sidst
Sådan
- Svits løg, hvidløg og champignon
- Tilsæt resten af fyldet og lad simre i 10-15 minutter
- Tilsæt fx lidt chiafrø, hvis det er for fyldende
- Fyld i gratinfad og læg “kartoffellåg” på
- Drys med rasp
- Lad det stå i ovnen i ca 40 min ved 175°
- Tag ud af ovnen og server.
Til 4-5 personer..
Inspireret af Vegetarisk Shepards Pie (Valdemarsro).