Squashtærte

Ingredienser

  • Tærtedej til 25 cm tærteform (se fx Fetatærte)
  • 100 g revet parmesanost
  • ¼ l creme fraise
  • 2 spkf mel
  • ½ spkf dijonsennep
  • purløg
  • 1 dl rasp eller 2 dl brødcroutoner
  • 2 æg
  • 1 kg squash
  • smør, salt og peber

Sådan

  • Læg tærtedej i en smurt tærteform
  • Skær squash i ensartede skiver (1-1½ cm), og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter og hæld dem i et dørslag og lad dryppe af
  • Separer æggene 
  • Pisk æggeblommer, mel, cremefraise salt, peber og sennep
  • Pisk æggehviderne stive
  • Bland forsigtigt æggehviderne med creme fraise-blandingen

Nu skal tærten samles:

  • Læg skiftevis et lag af creme fraise-blandingen og et lag squashskiver i tærtefadet – gentag…
  • Drys en blanding af rasp / croutoner og parmesanost over tærten 
  • Bag ved 220 grader i 10 minutter og derefter 170 grader i ca. 40 minutter i almindelig ovn

Tips

  • Tilsæt evt. halvdelen af parmesanosten til tærtedejen
  • Denne tærte kan have en tendens til at blive blød i bunden, så prøv at tørre de kogte squashskiver på et viskestykke. Prøv også at forbage tærtedejen.

– en genoplivning af Courgette Quiche af Anna Thomas i The Vegetarian Epicure (1973).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv en kommentar